«Έβρεξε» ενθουσιασμό στη συγκέντρωση του Π. Κόνσουλα

kosmoskon

Ως μήνυμα νίκης στην επικείμενη αναμέτρηση του Μαΐου ερμηνεύουν οι επιτελείς της παράταξης «ΒΥΡΩΝΑΣ Καθαρή Επιλογή» την ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου. 

 Πέρα από το πλήθος των Βυρωνιωτών που έμειναν ως το τέλος της εκδήλωσης των εγκαινίων, κόντρα στη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα, η συμπαράταξη και του επικεφαλής της Παράταξης «Βύρωνας η ζωή μας» Δημήτρη Γιατρά, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Προσδίδει, όπως εκτιμούν τα στελέχη της παράταξης, νέα δυναμική στον Παναγιώτη Κόνσουλα και διαμορφώνει περισσότερο ξεκάθαρα το τοπίο, σχεδόν ένα μήνα από τις εκλογές.
Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την υποδοχή που επεφύλαξε ο κόσμος στη μεγάλη

συγκέντρωση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου, όταν ο Παναγιώτης Κόνσουλας υποδέχθηκε στο βήμα τον Δημήτρη Γιατρά.

konsm2Ο ίδιος ο Παναγιώτης Κόνσουλας δύσκολα έκρυβε τη συγκίνησή του στο φινάλε της εκδήλωσης, ενώ απόλυτα ικανοποιημένοι ήταν και οι συνεργάτες του και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι και παρουσιάστηκαν από τον υποψήφιο Ανεξάρτητο Δήμαρχο Βύρωνα.
Ανέφερε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο Παναγιώτης Κόνσουλας:
«Εδώ από το κέντρο του Βύρωνα, στην καρδιά της πόλης μας, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αυτοπεποίθησης, μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα μιας νέας πορείας, για τον πολίτη, την πόλη μας, την κοινωνία μας».
Αναφέρθηκε στην ανεξαρτησία του ίδιου και της Παράταξης του, επισημαίνοντας την κόκκινη γραμμή του 2010 τη στιγμή που οι πολίτες οδηγούνταν σε «μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του παραλογισμού».
Όπως είπε «ήμασταν εμείς που δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με τα βαρίδια του παρελθόντος αφήνοντας πίσω όσα μας χώριζαν και μας στεναχωρούσαν, την ίδια στιγμή που κάποιοι, δεν τόλμησαν να ακολουθήσουν παραμένοντας εγκλωβισμένοι κάτω από κομματικές ταμπέλες και τα φαντάσματα του παρελθόντος».

Δήλωσε αποφασισμένος να αγωνιστεί «χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς ωραία λόγια, χωρίς υποσημειώσεις. Θέλουμε ένα Βύρωνα σημείο αναφοράς για κάθε πολίτη, πρωτοπόρο και δημιουργικό , πόλη να ΖΕΙΣ, όχι απλά πρωταγωνιστή αλλά θετικό πρωταγωνιστή. Με όραμα, με σχέδιο, με συνεργασία, μια πόλη περήφανη για την Αγορά της, μια πόλη που θα στηρίζει τα καταστήματα της, μια πόλη με τους Νέους στην πρώτη γραμμή».
Ανακοινώνοντας το Ψηφοδέλτιο της Νίκης όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, ο Παναγιώτης Κόνσουλας, έκανε λόγο για υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους «με κοινά οράματα, με κοινά σχέδια και ιδέες, με πείρα και ενθουσιασμό, με γνώση και αισιοδοξία. Χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις».

balmas3Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στις δεσμεύσεις του ίδιου και της Παράταξης: «Δέσμευση μας είναι να υπηρετούμε τον πολίτη, να προστατεύουμε τα δικαιώματα του απέναντι στις πολιτικές των Μνημονίων και της εξαθλίωσης. Δέσμευση μας είναι να δημιουργήσουμε δίχτυ Κοινωνικής προστασίας και ανθρώπινης Φροντίδας. Κανείς χωρίς στέγη, κανείς χωρίς τροφή, κανείς χωρίς πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Δέσμευση μας οι υποδομές σε κάθε Γειτονιά. Ούτε ένα παιδί χωρίς δικαίωμα πρόσβασης σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς. Δέσμευση μας είναι ο σεβασμός και η Πρόνοια για την τρίτη ηλικία. Δέσμευση μας είναι μια πόλη Αυτοδύναμη, μια πόλη Δημιουργίας, μια πόλη του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νεολαίας».
Και κατέληξε: «Στις 18 Μαίου στέλνουμε μήνυμα Νίκης. Νίκης αφετηρίας. Αφετηρία μιας Νέας Εποχής. Αφετηρία Στάσης Ζωής. Αφετηρία Δύναμης και Ελπίδας. Αφετηρία Καθαρής Επιλογής».

Πηγή: zo2.gr