Τα απλά αλλά σοβαρά μας προβλήματα στο Δήμο

konsoulas

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΣΟΥΛΑ
Ανεξάρτητου Υποψηφίου Δημάρχου Βύρωνα
Επικεφαλής της Παράταξης «Βύρωνας Καθαρή Επιλογή»

Η καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις γειτονιές τους, δεν μπορεί παρά να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των υποψήφιων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων που θέλουν να τιμούν την παρουσία τους στα κοινά.
Στο Βύρωνα,  έργα φανταχτερά και βιτρίνας είχαμε, μα την ίδια στιγμή μια απλή βόλτα στις γειτονιές του θα οδηγούσε στο συμπέρασμα πως, εκεί, τα προβλήματα είναι ορατά και δεν μπορούν να τυλιχθούν σε καμιά ιλουστρασιόν έκδοση.

Εγκαταλειμμένες πλατείες και  διαλυμένες παιδικές χαρές , σπασμένα και άστρωτα πεζοδρόμια, δρόμοι θεοσκότεινοι, καθαριότητα προβληματική και ελλιπής, συνθέτουν μια εικόνα καθόλου κολακευτική για μια πόλη που θέλει να καυχιέται τη χρυσόσκονη της.
Ναι, η οικονομική δυσπραγία και η αφαίμαξη των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική εξουσία, είναι πρόβλημα, αλλά δεν απαντά και από μόνο του στην ανυπαρξία πολιτικών δράσεων και αποφάσεων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν θύλακες της καθημερινότητας μας στην πόλη.
Μα μια άλλη, διαφορετική προσέγγιση με επανακαθορισμό στόχων και πολιτικών, όπου ο πολίτης  είναι στο επίκεντρο και όχι ως ντεκόρ μεγαλεπήβολων σχεδιασμών, είναι που μπορεί να δώσει λύσεις. Λύσεις απλές, με έναν διαφορετικό οικονομικό επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων στην πόλη μας.
Μια απλή περπατησιά στους δρόμους και τις γειτονιές μας, θα κατέγραφε με παραστατικό τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις και τα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα τους, με τα οποία αντιπαλεύουν καθημερινά οι πολίτες του Βύρωνα.
Γιαπιά της βρώμας στη Βουτζά,  λακκούβες στην Κορυτσάς, μικρογραφίες πεζοδρομίων στη Φορμίωνος, βρώμικο και άστρωτο πεζοδρόμιο στη Γεννηματά, διαλυμένες παιδικές χαρές στο Ταπητουργείο και την Αγία Τριάδα, καμένες λάμπες φωτισμού σε αρκετούς δρόμους, παρτέρια και σιντριβάνι αφημένα στην τύχη τους στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, η προβληματική καθαριότητα και οι ελλείψεις σε κάδους ανακύκλωσης συνολικά στην πόλη,  μερικά από τα παραδείγματα.
Είναι τα απλά και μικρά υποτίθεται ζητήματα μιας τοπικής κοινωνίας που μπορούν να προσφέρουν λύσεις στην καθημερινότητα μας, τα οποία σήμερα ως Παράταξη και  αύριο ως Δημοτική Αρχή ιεραρχούμε ψηλά στον προγραμματισμό μας.