Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάχωμα των πολιτικών εξαθλίωσης

konsoulas

Άρθρο παρέμβαση του Παναγιώτη Κόνσουλα, Υποψήφιου Δημάρχου Βύρωνα με την Ανεξάρτητη Παράταξη «Βύρωνας Καθαρή Επιλογή».

 

Η ενασχόληση με τα Δημοτικά πράγματα της πόλης που γεννήθηκες, μεγάλωσες και εργάζεσαι, είναι πάνω απ’ όλα μεράκι και όχι επάγγελμα.Είναι σημαντικό, νομίζω, να μπορείς να είσαι χρήσιμος, με την εμπειρία που έχεις αποκτήσει, στην πόλη και τους πολίτες της.Ο «Βύρωνας Καθαρή Επιλογή» είναι  μια ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη στην πράξη και όχι στο φαίνεσθαι. Είναι μια Παράταξη με ανοιχτούς ορίζοντες, με τους πολίτες και για τους πολίτες που δοκιμάζονται και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Όταν άλλοι κρατούν τις κομματικές τους ταμπέλλες και την κομματική τους «καθαρότητα», εμείς πάμε μαζί με την Κοινωνία που στενάζει, την αφουγκραζόμαστε και προχωράμε μαζί της χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς ύστερους υπολογισμούς.

Είμαστε σήμερα μια Παράταξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης και αύριο μια Δημοτική Αρχή για όλους τους Βυρωνιώτες, με μοναδικό γνώμονα την Ενότητα, τη Συμμετοχή και τη Συνεργασία.  

Γνωρίζουμε ότι δεν θα παραλάβουμε έναν οικονομικά ανθηρό Δήμο. Κάθε άλλο μάλιστα. Συγκαταλέγεται στους χαρακτηρισμένους «κόκκινους» Δήμους, σε ότι αφορά τα χρέη και τις υποχρεώσεις του. Γι αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να τον αναδιοργανώσουμε, να θέσουμε τις προτεραιότητες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να ασκηθεί μια πολιτική για όλους τους πολίτες.
 Κανείς μόνος του, κανείς άστεγος, κανείς χωρίς βασικά αγαθά (φως, νερό, διατροφή). Κανείς χωρίς περίθαλψη γι αυτό και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου Υγείας, στην πόλη μας που τώρα βρίσκεται σε αποδιάρθρωση.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει  να  είναι το οχυρό, το ανάχωμα των πολιτικών της εξαθλίωσης και της δυστυχίας των πολιτών της.
Δεν νοείται απουσία ουσιαστικής κοινωνικής μέριμνας, δεν νοείται για παράδειγμα να έχεις έτοιμο Παιδικό σταθμό  (Καρέας) εδώ και ενάμιση χρόνο και επειδή δεν μπορείς να τον λειτουργήσεις ελλείψει προσωπικού, να μένουν εκτός πλέγματος φροντίδας 200 παιδάκια.
Προχωράμε στην αναδιοργάνωση της Δημοτικής Επιχείρησης,  στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας με την θέσπιση κινήτρων για νέα επιχειρηματικότητα (π.χ μη καταβολή δημοτικών τελών για 1-2 χρόνια), ώστε να σταματήσει η πόλη να μετράει λουκέτα στους δρόμους της.
Αναβαθμίζουμε  το Φεστιβάλ Βράχων ώστε  ο Βύρωνας να γίνει κέντρο ευρωπαϊκού και όχι μόνον πολιτισμού.
Είμαστε ξεκάθαροι  ότι η εποχή της αρχής του ενός ανδρός στο Δήμο τελειώνει και στη θέση της έρχεται Συλλογικό Μοντέλο Διοίκησης, με συμμετοχή, συνεργασία και διαφάνεια.
Διαμορφώνουμε ένα νέο πολεοδομικό  σχεδιασμό για την πόλη, με ήπιας μορφής δρόμους, ποδηλατόδρομους, νησίδες πράσινου, μια πόλη με σήμα κατατεθέν την καθαρότητα της. Μια πόλη που να αναπνέει.
Καθιερώνουμε θεσμούς Διαφάνειας, Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, Επιτροπών Γειτονιάς, βάζουμε τον πολίτη αυτής της πόλης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας και της δράσης μας.