Μονομερείς παραβιάσεις και παραβάσεις των εκλογικών κανόνων, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής

Dελτιο τυπου

Πρόθεση της Δημοτικής Παράταξης «ΒΥΡΩΝΑΣ Καθαρή Επιλογή» και του επικεφαλής της ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου Παναγιώτη Κόνσουλα, ήταν εξ αρχής και εξακολουθεί να παραμένει, η διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα των Δημοτικών Εκλογών στο Βύρωνα σε ήρεμο κλίμα και με απουσία ανούσιων «κοκορομαχιών».

Με βάση τον κανόνα αυτό, η Παράταξη και ο Παναγιώτης Κόνσουλας, άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις προεκλογικές τους κινήσεις, πάντοτε στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεννόησης, με απώτερο σκοπό να προκληθεί η μικρότερη δυνατή αναστάτωση στην κοινωνία και τους πολίτες της πόλης μας, σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη.
Παρόλα αυτά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώνονται κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις και παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας, από συγκεκριμένες Παρατάξεις και υποψηφίους, γεγονός που δημιουργεί την εικόνα μιας πόλης και μιας προεκλογικής περιόδου όπου οι κανόνες πάνε περίπατο και οι σχετικές διατάξεις αγνοούνται με προκλητικό τρόπο.
Γινόμαστε θιασώτες έτσι, εμείς και οι πολίτες του Βύρωνα, αναρίθμητων διαφημιστικών ταμπλό στους δρόμους της πόλης, σε αναντιστοιχία με τα όσα προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας σαφώς και παραβιάζονται.

Η Παράταξη μας «ΒΥΡΩΝΑΣ Καθαρή Επιλογή», που έχει ζητήσει εδώ και ημέρες τη σύγκληση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου, με έκπληξη διαπιστώνει ότι η Δημοτική Αρχή της πόλης εξακολουθεί να αγνοεί το αίτημα αλλά και τις υποχρεώσεις της για την διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα όπως απαιτούν οι σχετικές από το νόμο διαδικασίες.
Επειδή, όπως καταλαβαίνουν και οι Πολίτες του Βύρωνα, στην πόλη αυτή δεν μπορούν να υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και επειδή η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ώστε να συμφωνηθεί το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να διεξαχθεί ο προεκλογικό αγώνας.

Είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων αφενός να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία, αλλά και να καταγγείλουμε στους πολίτες του Βύρωνα, την επιδεικτική άρνηση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, στην μη εφαρμογή των αντίστοιχων κανόνων μιας προεκλογικής περιόδου που πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σέβεται τους πολίτες του Βύρωνα και τη νοημοσύνη τους.

Καλούμε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, έστω και τώρα, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και τις Δημοτικές Παρατάξεις η κάθε μια χωριστά και όλες μαζί να σεβαστούν τους όρους για μια προεκλογική περίοδο χωρίς άσκοπες εντάσεις, αλλά αντίθετα με τον απαιτούμενο πολιτικό πολιτισμό όλων μας.


Βύρωνας, 7 Απριλίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ